Dere düdükçünü
  1. Anasayfa
  2. Egzotik Kuşlar

Dere düdükçünü

0

Dere düdükçünü

Dere düdükçünü Actitis hypoleucos, çullukgiller Scolopacidae familyasından bir çulluk türüdür.

Dere düdükçünü ortalama büyüklüğü 18 – 20 cm kadardır, kanat açıklığı 32 – 35 cm kadardır. Erişkinin, grimsi kahverengi üst parçaları, beyaz alt parçaları kısa sarımsı bacakları ve koyu uçlu soluk dibli bir gagası vardır. Yavrular, çizgili bir yukarıya ve kahverengimsi sarı kanat tüylerine sahiptir. Tatlı suyun yakınında yerde yuva yaparlar. Afrika, güney Asya ve Avustralya’ya göç ederler. Toplu halde yaşayan bir kuş değildirler ve nadiren büyük sürülerde görülürler. Yerde veya sığ suda böcekler, kabuklular ve diğer omurgasız hayvan gibi küçük yiyecek maddelerini ararlar. Uçarkende böcekleri yakalayabilirler.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Ben Gökhan 37 yaşındayım. Ankarada yaşıyorum bu siteyi bildiklerimi paylaşmak için açtım

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Çulha kuşu

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.