Ala sığırcık kuşu
Ala sığırcık kuşu göğsü pembe, kafa, kanat burnuna kadar parlak siyah renge sahiptir. Gagası doğru hafif kıvrımlıdır. Olgunluğa erişmemiş kuşlar kahverengimsi üst kısımları, soluk karın tüyleri koyu kahverengi kanatları vardır. Tünemeden önce çok sayıda toplanırlar. Genellikle tünek alanlarında diğer türlerle karışırlar. Turuncu bir gagaya sahiptir. Boyları ortalama 19 – 22 cm, kanat açıklığı 37 – 40 cm, Ağırlık ortalama 50 – 125 gram kadardır. Yuvalarını yerdeki deliklere ve boşluklara yaparlar. Kuluçka süreleri 11 veya 12 gündür. Yılda bir defa kuluçkaya yatarlar. Yuvaya 4 – 6 adet yumurta yumurtlarlar. Yavruların tüylenme ve uçuşa elverişli hale gelmeleri 14 – 17 gün arasında sürmektedir.
Ala sığırcık kuşu yaşam alanları beslenme türleri:
Avrupa’nın tamamında Birleşik Krallık, İzlanda, İskandinav Ülkelerinde, Türkiye, Kuzey İran Hazar Kıyıları, Türkmenistan, Özbekistan hattından Moğolistan’ın batısında görülür. Bu kuşun üreme alanı ılıman güney Asya boyunca Doğu Avrupa’dır. Güçlü bir göçmendir ve kışları Hindistan ve tropikal Asya’da geçirir.
Ala sığırcık kuşu bozkırlar ve açık tarım arazilerinde sürüler halinde yaşarlar. Kışları açık ve ağaçlık ormanlar çalılıklarda bulunurlar. Meyveler, böcekler ve özellikle çekirgelerle beslenmektedirler.