Çamur çulluğu
  1. Anasayfa
  2. Egzotik Kuşlar

Çamur çulluğu

0

Çamur çulluğu

Çamur çulluğu; Limosa limosa, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından bir çulluk türüdür. Türkiye’de üremeyen bu tür, göç dönemlerinde tüm sulak alanların çevresinde görülebilir. Kıyı Ege, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz’de düzenli olarak kışlamaktadır.

Çamur çulluğu Fiziksel Özellikleri:

Çamur çulluğu büyük, zarif, uzun gagalı ve uzun bacaklı bir kıyı kuşudur. Dümdüz olan gagasının dibi turuncudur. Uçarken belli olan beyaz kanat çizgisi, beyaz kuyruğu ve kuyruk ucundaki geniş siyah bant tanınmasını kolaylaştırır. Uzun bacakları, uçarken kuyruk ucunu belirgin şekilde aşar. Üreme döneminde; başı, boynu ve göğsü turuncu renktedir. Karnı ve böğrü siyah çizgilidir. Kuyruk altı beyazdır. Kışın üreme dönemine göre oldukça sade bir görünümü vardır. Beyaz kuyruk altı dışında alt ve üst tarafı düz gridir. Gözünün önündeki beyaz kaşı dikkat çeker.

Çamur çulluğu yaşam alanları:

Sulak alanların etrafındaki çayırlıklarda ürer. Kışın ve göç ederken çamur düzlüklerinde, göl ve lagün kıyılarında ve taşkın sahalarında bulunabilir.

Çamur çulluğu Beslenme:

Küçük balıklar, böcekler ve böcek larvaları ile solucanlar diyetinin büyük bir kısmını oluşturur. Göç ederken ve kışın bitkisel de beslenebilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Ben Gökhan 37 yaşındayım. Ankarada yaşıyorum bu siteyi bildiklerimi paylaşmak için açtım

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Orman Çıvgını

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.