Sudak Balığı
Sudak Balığı vücudu ince uzun yapılı olup, sivrilmiş bir başı vardır. Ağız uç durumlu olup açıklığı geniştir. Ağızda iyi gelişmiş sivri uçlu köpek dişleri bulunur. Çeneler ve damak kemikleri üzerinde bulunan dişler kemik dişleridir. Yanakları genellikle çıplak veya sadece üst kısmı veya seyrek olarak orta kısmı pullarla kaplıdır.
Sırtı koyu renkte, yan tarafları gri – gümüşümsü renktedir. Genç bireylerde sırttan karına doğru 8 – 10 adet koyu renkli enine bantlar bulunur. Bu çizgiler balığın yaşlanmasıyla beraber soluklaşır. Kuyruk ve sırt yüzgeçleri üzerinde ışınları birbirine bağlayan şeffaf zarlar üzerinde sıralanmış siyah benekler bulunur.
Ortalama uzunluk 40 – 55 cm, maksimum uzunluk 125 cm; ortalama ağırlık 1- 2,5 kg, maksimum ağırlık ise 15 kg’dir.
Tatlı Su Balıkları – TARIM VE SU ÜRÜNLERİ MÜDÜRLÜĞÜ AV YASAĞI:
Tüm iç sularda 15 Mart-30 Nisan, Eğirdir Gölünde dönem boyunca, Beyşehir Gölü’nde parakete ile dönem boyunca avcılığı yasaktır.
Minimum Avlanma Boyu: 26 cm
ÜREME DÖNEMİ:
Eşeysel olgunluğa 37 – 50 cm ve 650 – 1200 gr iken 3 – 4 yaşında ulaşır. Nisan – Haziran üreme dönemidir. Üreme yerleri, akıntısız, iyi ısınan, sığ ve bitki ile kaplanmış sahil kısımlarıdır. Yumurtası yapışkan, çapı 1 – 1,5 mm olup bunlar çakıllı – kumlu zeminlerdeki taşlar ve bitki kökleri üzerine yapıştırılırlar.