Doğu Alamecek
  1. Anasayfa
  2. Egzotik Kuşlar

Doğu Alamecek

0

Doğu Alamecek

Doğu Alamecek boyları ortalama 11 – 13 cm olarak değiştirmektedir, kanat açıklıkları 25 – 27 cm ve ağırlıkları ise ortalama 18 – 26 gram ağırlığın kadardır. Küçük, kısa, oldukça kalın gagalı bir ala merceği türüdür. Erişkin erkeğin kafa, tüyleri ve üstteki örtüleri çoğunlukla kahverengidir. Ancak alt tarafındaki, üst kirpik ve alt yüzden yanaklarda çok güzel gül pembesi bir yayılıma sahiptir. Çentikli kuyruk siyah, kuyruk tabanı çoğunlukla beyazdır. Belirgin pembemsi beyaz tüy kenarları vardır. Kulakları kum kahverengidir. Gaga boynuz rengindedir siyahımsı gridir.

Doğu Alamecek Yavrusu hiç pembe olmayan kum renginede sahiptir. Kuyruk ve kanat tüylerinde desenler yetişkin ala merceğe benzemektedir. Dişi ve çiftleşmeyen erkekler daha zayıf pembe renk tonuna sahiptir. Genellikle koloni halinde, genellikle yerde görülürler. Yuva kuru dallardan ve ot saplarından yapmaktadır. İnce ot ve kıl ile kaplıdır. Yuvaya 4 – 6 yumurta yaparlar.

Doğu Alamecek yaşam alanları ve beslenme:

Doğu Alamecek çok nadir bir Alamecek türüdür. Yaşam alanları, otsu bitkiler ve bazen birkaç alçak çalı ile sarp kayalıkları, vadileri ve kayalık ve çimenli yamaçları tercih eden kırılmış kurak veya yarı kurak dağlardır. Doğu Alamecek kış mevsiminde ise daha vadiler ve ovalar gibi daha alçak yerlere konarlar. Beslenmeleri çoğunlukla tohumlar ve bodur çalılıkların sürgünleri ile beslenirler.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Ben Gökhan 37 yaşındayım. Ankarada yaşıyorum bu siteyi bildiklerimi paylaşmak için açtım

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Peçeli baykuş

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.