Yeni Başlayanlar için kanarya bakımı
  1. Anasayfa
  2. Bilinmesi Gerekenler

Yeni Başlayanlar için kanarya bakımı

0

Yeni Başlayanlar için kanarya bakımı

Yeni Başlayanlar için kanarya bakımı; Kanarya besleme olarak kafes çok önemlidir. 40×45 kafes tek kuş için idealdir. Küçük kafes kuşunuzun yağlanmasına neden olur ve üreme ve ötüşünde yaşam kalitesinde olumsuz etkiler. Kafeslerde tahta tünek kullanmanızı öneririm. Tahta tünek kanaryalarınızın uzayan tırnaklarını sivriliğini törpüler ve çiftleşmede dişinin sırtına batmamasını sağlar. ( tırnak kesim olayı başlı başına konudur.) üretim yapacaksınız en ideal kafes boyutu çiftlerimiz için 60’lık kafestir. Yavrular büyüyünce daha geniş ve hareket etmelerini sağlar. ( ikinci yuvalık takıldığında 5 kuş için idealdir.

Dişi erkek ve 3 yavru için. ) Suluk ben 150 cc kullanıyorum. Günlük su değişimi ve taze içmeler için kanaryalarınızın sağlıklı olmasını sağlar kesinlikle yaz aylarında günlük değiştirin. Aksi halde çok kokuyor ve yosun bağlıyor. İçtikleri su çeşme suyu kullanmamanızı öneriririm. Biz içemiyoruz onlarında içmesin beslemeyin. Su değiştirirken kesinlikle sulukları iyice yıkayın aksi halde suluk kokuyor ve yosunlanıyor.

Banyoluk ise çok derin olmayan orta boy banyoluk ideal kanaryalar için papağan banyoluğu büyük olduğu için kanarya içine girmiyorlar. ( Benimkiler girmiyor.) Kesinlikle günlük banyo takın yaz aylarında. Vucüt ısıları yükseliyor. Balkonda besliyorsanız çok sıcak olduğu zaman lütfen içeri alın aksi taktirde ölüyorlar. Yem temiz açık olmamasına dikkat edin açık yemler çok tozlu olduğu için kanaryalarınız hapşırır ve hasta olmasına neden olur. Market yada alışveriş sitelerinde birçok kaliteli markanın yemleri mevcut kaliteli yem 1 kg alırsanız size 1 aydan fazla süre yetecektir.

Eğer üretim yapıyorsanız hazır mama almanız şart. Yavrular hazır mama ile daha hızlı şekilde tüy ve kas yapısını geliştiyorlar. Alacağınız 1 kg mama size 3 aydan fazla bir süre yeter. her zaman aynı marka yem ve mama kullanmanızı tavsiye ederim. Kanaryalarınız o mama ve yem alışınca mama değişimi yapınca o mama yemeyebilirler ( Benimkiler yemiyorlar. ) Karışık tohumlar var eğer üretim yapmıyorsanız. çok fazla tohumlara girmemek lazım zira maliyeti çok yüksek olabiliyor. Temel ihtiyaç olacak karışık yem sizin ihtiyacını görecektir. Kuş kumunu kesinlikle tavsiye ederim sindirim sistemlerini kuvetlerindir ve ihtiyacı olan kalsiyum alıyorlar.

Vitamin ve minarel olarak ben kuşlarıma organik besliyorum. Kimyasal karışımlı toz vitamin vermiyorum. Çünkü sitede yaptığım mama olarak her gün farklı veriyorum. Bu yüzden onlara gerek duymuyorum. Kalamar kemiği üretimde çok önemlidir. Dişinin yumurta oluşturmasında çok fazla önem taşıyor. Vucdunda eksik kalsiyum tamamlar.

Herkese bol kuluçkalı dolu yumurtalı sezon dilerim…

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Ben Gökhan 37 yaşındayım. Ankarada yaşıyorum bu siteyi bildiklerimi paylaşmak için açtım

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.